23948sdkhjf

Airsonett inleder studie på barn

Ny klinisk studie utvärderar medicinteknikbolagets luftrenare vid behandling av barn med svårt eksem.
Airsonetts luftrenare minskar exponeringen för allergener nattetid och används vid behandling av svår allergisk astma. Nu initieras en klinisk studie för att dokumentera effekten av Airsonettbehandling på barn och ungdomar med svåra eksem.

Atopiska eksem (böjveckseksem) drabbar ungefär en femtedel av alla barn. Sjukdomen yttrar sig i form av torr hud, eksem och klåda på flera delar av kroppen, ofta i knä- och armveck. Eksemen kan vara bättre i perioder, för att sedan bli sämre igen och patienterna kan ha besvär under många år. Det är vanligt att patienter med atopiska eksem även lider av pollenallergi eller astma.

I en prospektiv , oblindad pilotstudie på totalt 15 barn och ungdomar med svåra atopiska eksem kommer effekten av behandlingen att utvärderas under sex månader avseende bland annat eksemens svårighetsgrad, sömnkvalitet och livskvalitet.

Studien genomförs i Storbritannien och bekostas av Biomedical Research Centre vid Imperial College i London.

Airsonett är ett svenskt forskningsbaserat medicintekniskt företag. Bolaget startades under mitten av 90-talet som en del av ett företag inom industriell renrumsteknik. Airsonett AB avknoppades till ett fristående företag år 2000. Den viktigaste produkten, även den kallad Airsonett, baseras på så kallad TLA-teknik, Temperature controlled Laminar Airflow.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063