23948sdkhjf

Får låna ut miljarder

Ett nytt avtal med EIF ger Almi 1,2 miljarder att dela ut till små innovativa bolag.
Torsdagen 22 januari undertecknade Almi Företagspartner ett avtal med Europeiska investeringsfonden, EIF. Enligt avtalet kan Almi under en tvåårsperiod låna ut totalt 1,2 miljarder kronor till små innovativa företag inom olika branscher i Sverige.

EIF:s garanti för tillväxtlån är en del i det europeiska forskningsprogrammet Horizon 2020. Målet är att ge fler företag i Sverige möjlighet till lån för finansiering av sin verksamhet.

- Sverige blir nu ett av de första länderna i EU som har skrivit avtal med EIF om en garanti för det nya tillväxtlånet till innovativa företag. Det betyder mycket för företagens möjlighet att expandera och nyanställa. Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU år 2020, och i det arbetet är de innovativa företagen oerhört viktiga, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Han var med och tecknade avtalet, tillsammans med EIF:s vd Pier Luigi Gilibert och Almis vd Göran Lundwall.

- Sverige ligger i framkant vad det gäller nya innovativa företag. Det här avtalet och det nya tillväxtlånet ger oss möjlighet att ge ännu fler företag med tillväxtpotential möjlighet till finansiering för fortsatt utveckling och tillväxt, säger Göran Lundwall i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062