23948sdkhjf

Braincool tankar kassan

Braincool tar in tio miljoner genom en nyemission inför lanseringar i EU.
Medicinteknikbolaget Braincool planerar att ta in tio miljoner kronor genom en riktad nyemission.

Teckningskursen kommer att ligga på 4,50 kronor per aktie, vilket innebär en rabatt på drygt sju procent. Totalt kan emissionen ge upphov till 2, 27 miljoner nya aktier vilket motsvarar drygt tio miljoner kronor. Inga emissionskostnader kommer att tillkomma, då företaget sköter emissionsförfarandet på egen hand.

Det nya kapitalet ska användas inför lanseringen av Braincool-systemet som förväntas få en CE-märkning under årets första del.

- Det är glädjande att vi med en ytterst begränsad insats lyckats genomföra en riktad emission. Dels därför att tillförda medel ger oss möjligheten att bibehålla högt tempo mot CE-märkning och förberedelser för lansering av våra system och dels för att en riktad emission kräver betydligt mindre av organisationen i form av tid och andra resurser, skriver företagets vd Martin Waleij i ett pressmeddelande.

Braincool utvecklar produkter för att förebygga organskador vid stroke, hjärtinfarkt, inflammation samt för indikationen neonatalvård. Tanken är att en nedkylning av huvud, nacke och vissa andra delar av kroppen ska minska risken för bestående skador i exempelvis hjärnan men även andra organ som är känsliga för syrebrist. Braincool knoppades av från moderbolaget Dignitana i april år 2014.

Läs mer om Braincool.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062