23948sdkhjf

Europapatent för Immunicum

EPO vill godkänna patentet för bolagets vaccinproduktionsmetod.
I går tisdag meddelade Immunicum att det Göteborgsbaserade bioteknikbolaget tagit emot ett meddelande från det europeiska patentverket, European Patent Office, EPO, att det avser att godkänna en patentansökan. Patentet, Co-Differentiation Of Monocytes From Allogeneic Donors, gäller en del av den metod som företaget använder för att framställa sina terapeutiska cancervacciner.

- Vi gläds åt det positiva beskedet från det europeiska patentverket, vilket ytterligare stärker det immaterialrättsliga skyddet för våra terapeutiska cancervacciner, säger Jamal El-Mosleh, vd på Immunicum, i ett pressmeddelande.

Tekniken går ut på att dendritceller, en typ av immunceller, från friska bloddonatorer används för att aktiver och få celler från patienters egna immunförsvar att slå ut cancerceller. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

I november tilldelades Immunicums forskningschef tillika grundare Alex Karlsson-Parra Athenapriset för metoden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392