23948sdkhjf

Han tar över på Spago

I januari tillträdde Mats Hansen från Active Biotech som ny vd i företaget.

Mats Hansen är ny vd på nanomedicinföretaget Spago Nanomedical. Redan i oktober meddelades det att han skulle ta över tjänsten, som han tillträdde den 15 januari.

I grunden är

Mats Hansen molekylärbiolog från Lunds universitet, en utbildning som följdes upp med doktorandstudier och forskning på nuvarande Syngenta. Han kommer senast från en anställning hos bioteknikbolaget Active Biotech.

- Jag har arbetat på Active Biotech i 14 år och sedan 2010 har jag ansvarat för utvecklingsprojektet med kandidaten tasquinimod mot prostatacancer. När jag fick erbjudandet om tjänsten på Spago Nanomedical kände jag mig redo att pröva något nytt och jag tycker att det är spännande att gå över till ett mindre bolag med potential att framgångsrikt driva innovativa projekt, säger Mats Hansen.

Spago Nanomedical har tio anställda och fokuserar sin verksamhet kring nanomedicin. Företaget bedriver i dagsläget två huvudprojekt. Störst fokus ligger på projektet SpagoPix, där målet är att ta fram ett nytt kontrastmedel för diagnostik med hjälp av magnetresonanskamera, MR.

- För tillfället arbetar vi med att optimera egenskaperna för SpagoPix så att vi kan få tillverkningsprocessen på plats inför toxikologiska GLP-studier, säger Mats Hansen.

I det andra projektet, Tumorad, är målet att ta fram en ny cancerbehandling baserad på nanopartiklar kopplade till en radioaktiv substans. Projektet är i dagsläget i tidig fas.

Spago Nanomedical bytte namn från Spago Imaging under våren 2014.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063