23948sdkhjf

Utökar studie

Immunicum ansöker om att få inkludera fler patienter i en pågående studie med cancervaccinet Intuvax.
Bioteknikbolaget Immunicum, som handlas på First North men som planerar en notering på Stockholmsbörsens huvudlista nästa år, har skickat in en ansökan till Läkemedelsverket om att få utöka sin pågående studie på det terapeutiska cancervaccinet Intuvax.

Ansökan avser att inkludera upp till sex ytterligare patienter som ska få Intuvax som förstahandsbehandling i kombination med lokal kemoembolisering av tumören eller tyrosinkinashämmaren Nexavar.

- Genom att inkludera upp till sex nya patienter inom ramen för pågående studie så sparar vi både tid och pengar jämfört med att starta en ny säkerhetsstudie på Intuvax i kombination med förstahandsbehandling vid primär levercancer. Det nya upplägget kommer att ge oss viktig information inför en eventuellt kommande fas II/III-prövning i samma indikation, säger Immunicums vd Jamal El-Mosleh i ett pressmeddelande.

Vad gäller den pågående fas I/II-studien med Intuvax på patienter med primär levercancer har tio patienter fått minst en dos av Intuvax och en ytterligare patient är planerad att påbörja sin behandling innan årsskiftet.

Av de sju patienter som hittills fått alla tre behandlingsdoser av Intuvax har fem uppvisat en förlängd överlevnad jämfört med förväntat baserat på historiska data.

Intuvax baseras på en teknik som utvecklats av Immunicums forskningschef och grundare Alex Karlsson-Parra. Där används immunceller, närmare bestämt dendritceller, från friska bloddonatorer för att få patienters egna immunförsvar att slå ut cancerceller. I andra cancervacciner används patientens egna immunceller. Det faktum att cellerna i Immunicums vaccin kan aktiveras på förhand, portioneras och frysas ner tills de ska användas möjliggör produktion i större skala.

Läs mer om Immunicum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063