23948sdkhjf

Fortsatt förlust

Minskad efterfrågan från Holland och Danmark minskar Glycorex omsättning.
Det NGM-noterade transplantationsföretaget Glycorex Transplantation visar upp ett resultat efter skatt på -1,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015. Det kan jämföras med noll kronor under motsvarande period året innan.

Bolagets nettoomsättning var 7,2 miljoner kronor (8,5) och rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (0). Resultatet per aktie landade på -0,02 kronor (0).

- Den lägre försäljningen, minskning med 18 procent jämfört med motsvarande period förra året, beror främst på att Holland och Danmark gjorde färre blodgruppsinkompatibla transplantationer och därmed beställde färre enheter än föregående år, skriver bolaget i rapporten.

Däremot ökade försäljningen "markant" på fyra andra marknader under det tredje kvartalet: Australien, Österrike, Frankrike och Tjeckien.

- Naturligtvis har vi fortsatt stor tilltro till bolagets nuvarande huvudprodukt, men vi ser mycket ljust på en utökning av den befintliga produktportföljen med produkter för behandling av blodgivarblod och produkter inom autoimmuna sjukdomar - produkter som var för sig har en större försäljningspotential än dagens huvudprodukt Glycosorb-ABO, skriver vd Jonas Nilsson om framtiden.

Igår torsdag meddelade bolaget att den nyligen avslutade företrädesemissionen, där teckningsperioden avslutades den 19 november, tecknades till 203 procent. På så sätt tog bolaget in 8,55 miljoner kronor.

I samband med detta meddelade bolaget dessutom att försäljningen av produkten Glycosorb-ABO har fått grönt ljus i Kuwait.

- Distributören avser att inom kort påbörja en offentlig upphandling med ett stort transplantationscentra i Kuwait. Om det faller väl ut, ser vi detta som en inkörsport till andra närliggande länder, säger Jonas Nilsson i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062