23948sdkhjf

Slog i höjden första dagen

Nyligen börsnoterade Immunovias aktie steg med 60 procent på den första handelsdagen.
På tisdagen ringde diagnostikbolaget Immunovia in sin första handelsdag på Nasdaq First North . Vid stängning hade aktiekursen stigit med 60 procent jämfört med introduktionspriset på morgonen.

- Intresset från investerare var stort. Aktier för 28,5 miljoner kronor omsattes under dagen, vilket är rekord i förhållande till jämförbara noteringar på First North under 2015, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Lundabaserade Immunovia har utvecklat Immray Pancan-d, ett antikroppsbaserat test för att diagnosticera cancer i bukspottskörteln, pankreascancer. Testet består av ett chip med utvalda antikroppar som binder till ett mönster av sjukdomsspecifika proteiner, i det här fallet proteiner som uttrycks i hög grad i pankreascancer.

Kommersialiseringen av testet kommer i första hand att riktas mot den amerikanska marknaden .

Immunovias affärsidé bygger på forskning av professor Carl Borrebaeck, som också är bolagets grundare, och hans forskarlag vid Lunds universitet. Fram till hösten 2014 satt bolaget i Lund Life Science Incubator.

- Vi tror att noteringen kommer att bidra till att bredda vår ägarbas, tilltala fler institutionella investerare, förse oss med bättre likviditet och bidra till ökat aktieägarvärde, säger Mats Grahn, vd på Immunovia, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078