23948sdkhjf

Säljer Athera

Karolinska Development överlåter sin andel i bolaget till Östersjöstiftelsen och Industrifonden.
Karolinska Development, som investerar i läkemedels- och medicinteknikbolag, säljer sin andel i läkemedelsutvecklingsbolaget Athera Biotechnologies till ett konsortium lett av Östersjöstiftelsen och Industrifonden. Det framgår av ett pressmeddelande. Värdet av bolaget anges till noll i den senaste rapporten.

Avyttringen har ingen påverkan på senast rapporterade verkliga värde och inga ytterligare finansiella detaljer kring transaktionen kommer att offentliggöras, heter det.

Athera har utvecklat en antikropp, PC-MAB, avsedd att behandla hjärt- och kärlsjukdomar. Värdet av bolaget skrevs enligt Karolinska Developments niomånadersrapport ned till noll tidigare i år, tillsammans med fyra andra portföljbolag, efter omfattande insatser för att försöka säkra ytterligare finansiering, licensieringsavtal eller förvärvslösning.

I november 2014 , i samband med att läkemedelsbolaget Boehringer Ingelheim hoppade av ett samarbete kring Athera, ägde Karolinska Development 65 procent av bolaget inklusive ett indirekt ägande.

Avyttringen är en del av Karolinska Developments nya strategi som går ut på att se över och uppdatera bolagsportföljen. Det har bland annat lett till tre ytterligare avyttringar under året: Pharmanest, Axelar blir Xspray Microparticles.

Läs mer om Karolinska Development.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078