23948sdkhjf

Hon är årets innovationsängel

Jennie Ekbeck från Umeå Biotech Incubator tilldelas innovationspris.
Den 1 december delade Vinnova ut priser till Årets Innovationstalanger.

En av pristagarna var Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator. som utsetts till Årets Innovationsängel. Hon har varit vd för life science-inkubatorn sedan år 2012. Innan dess var hon vd på probiotikabolaget Probac. I grunden har Jennie Ekbeck en examen i biomedicin samt en i affärsekonomi från Umeå universitet.

- Jennie Ekbeck, årets innovationsängel, har på sina 3,5 år på Umeå Biotech Incubator möjliggjort för forskare att komma närmare näringslivet vilket har gjort en betydande skillnad för Sveriges life science-forskning, skriver Vinnova om utmärkelsen.

Det främsta priset , Årets Innovationstalang, gick till Mehrdad Mahdjoubi, grundare och vd för teknikbolaget Orbital Systems som har utvecklat en dusch som drar ner vattenförbrukningen med 90 procent och energiåtgången med 80 procent samtidigt som den renar vattnet.

Årets Utmanare var Roken Cilgin, kommunikationschef på Lernia

Årets Stjärnskott var Nima Marefat, vice vd på Digi Exam

Årets Innovationsmiljö blev Stockholmsbaserade Epicenter

Pristagarna har utsetts av en jury bestående av Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren, H.K.H. Prins Daniel, närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Industrifondens vd Anders Slettengren, Sara Öhrvall, medgrundare och Senior Advisor, på Mindmill Network, Mernosh Saatchi, vd och grundare för Humblestorm, Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz och Ulf Skarin, Creative Director Veckans Affärer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094