23948sdkhjf

Ny chef på Camurus

Richard Jameson tar plats som kommersiell chef på bolaget.
Nästa år tar Richard Jameson plats som ny kommersiell chef, Chief Commercial Officer, på biotech- och medtechbolaget Camurus. Han kommer samtidigt att bli en del av bolagets ledningsgrupp.

Richard Jameson har tidigare haft ledande befattningar med inriktning mot marknadsföring och försäljning av specialistläkemedel på olika läkemedelsbolag, exempelvis Schering Plough och Ferring. Han kommer närmast från en tjänst på Indivior, där han i tre år har varit Area Director EMEA med ansvar för marknadsföring och försäljning i Europa, Mellanöstern och Afrika.

- Richard kommer att tillföra viktig kommersiell erfarenhet i ett läge då vi breddar vår affärsverksamhet och inleder byggandet av en egen europeisk marknadsorganisation, säger Fredrik Tiberg, vd och forskningschef på Camurus, i ett pressmeddelande.

Den exakta tidpunkten för Richard Jamesons tillträde kommer att meddelas av Camurus vid ett senare tillfälle.

Lundabaserade Camurus verksamhet fokuserar kring formuleringsteknologin Fluid Crystal, där läkemedel kapslas in i ett skal av lipider som ger en förlängd frisläppning av den aktiva substansen. En av de behandlingar som tagits fram med tekniken är CAM2029 mot hormonsjukdomen akromegali och neuroendokrina tumörer.

Läs mer om Camurus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062