23948sdkhjf

Samarbetar för svensk life science

Forska Sverige leder samverkansprojekt med 31 medlemmar för att fortsätta arbetet efter rapporten Agenda för hälsa och välstånd.
Tillsammans arbetar 31 organisationer under ledning av stiftelsen Forska Sverige för att ta fram ett helhetsperspektiv för det svenska forsknings- och innovationssystemet.

Samverkansprojektet inleddes förra året och omfattar representanter från akademin, vården, näringslivet, fackförbund samt från patient- och andra intresseorganisationer. Tillsammans tog de fram 14 förslag för att stärka svensk läkemedelsindustri. De sammanställdes i rapporten Agenda för hälsa och välstånd som publicerades i maj och nu går samverkansprojektet vidare med fler aktörer.

- Den positiva responsen på rapporten och en stor efterfrågan från både projektmedlemmar och politiker gör att vi nu går vidare med samverkansprojektet, för att kunna involvera fler parter och arbeta mer långsiktigt, säger Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska Sverige, i ett pressmeddelande.

MSD, Pfizer och Janssen är tre av projektets 31 medlemmar. Med utgångspunkt i rapporten Agenda för hälsa och välstånd ska de arbeta för att bidra med väl underbyggda åtgärdsförslag från både professionens och patienternas perspektiv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063