23948sdkhjf

Sobi i nytt avtal

Tecknar avtal för rättigheterna till tre nya produkter.
Specialistläkemedelsbolaget Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, har fått kommersialiseringsrättigheterna för tre produkter från schweiziska Pharma Swiss. Rättigheterna gäller läkemedlen Relistor, Deflux och Solesta.

Relistor, metylnaltrexonbromid, är ett läkemedel mot opioidframkallad förstoppning hos vuxna patienter i åldern 18 år och äldre, där behandling med laxermedel inte varit tillräcklig. Deflux är en medicinteknisk produkt avsedd för behandling av vesikoureteral reflux hos barn. Även Solesta är en medicinteknisk produkt som ska användas för behandling av fekal inkontinens hos patienter i åldern 18 år och äldre som inte svarat på standardbehandling.

Sobis nya rättigheter gäller all kommersiell verksamhet, bland annat lansering, i stora delar av Europa inklusive Västeuropa, Tjeckien, Slovakien och Ungern. För Relistor ska Sobi även sköta kommersialiseringen i Ryssland. Pharma Swiss kommer fortsättningsvis att ansvara för tillverkning och tillhandahållande av produkterna samt för produktinformation.

Sobi utvecklar och säljer behandlingar mot ovanliga åkommor, med särskilt fokus på genetiska och inflammatoriska sjukdomar. Sobi har sedan juni 2013 ett distributionsavtal med Pharma Swiss för marknadsföring av Megace, Monopril, Cefzil och Duricef.

Läs mer om Sobi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065