23948sdkhjf

Ny vätskekromatograf och masspektrometer med dubbla flöden

Den nya kombinerade vätskekromatografen och masspektrometern Nexera MX från Shimadzu har dubbla flöden vilket ökar kapaciteten för antal prover som kan analyseras.


Shimadzu har lanserat Nexera MX som är ett ultrasnabbt system för vätskekromatografi-masspektrometri, LC-MS, med den attraktiva egenskapen att det kan analysera dubbelt så många prover som andra system. Detta är möjligt genom att prover kan injiceras i två parallella analytiska flöden. Det fungerar så att när ena flödet utför LC-MS så kan det andra återställa LC-kolonnen och injicera ett nytt prov.

Processens effektivitet kan ökas ytterligare med en tillhörande autosamplare, SIL-30ACMP, som gör att ett prov kan injiceras var sjunde sekund. Proverna kan analyseras kontinuerligt där analysen tar 20 sekunder per prov.

Den tillhörande mjukvaran MX solution har ett användarvänligt gränssnitt med vilken alla delar av processen kan kontrolleras. Utrymmet för mänskliga misstag uppges vara litet och nya användare ska kunna lära sig mjukvaran på några minuter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062