23948sdkhjf

Får patent i Kanada

Det kanadensiska patentverket godkänner Gabathers patentansökan.
Det Aktietorgetlistade bioteknikbolaget Gabather har fått godkänt från det kanadensiska patentverket för sin patentansökan L1001B. Samma patent finns sedan tidigare på plats i Europa, Kina och USA och bolaget inväntar nu bara godkännande i Indien

Malmöbaserade Gabather utvecklar nya behandlingar mot sjukdomar i det centrala nervsystemet, CNS. Fokus ligger på tre sjukdomsområden: depression och ångest, smärta samt minnes- och kognitionssjukdomar som alzheimer. Läkemedelskandidaterna baseras på småmolekyler och grundas på forskning från Lunds universitet. Gabather har två patentfamiljer när det gäller småmolekyler riktade mot Gaba-receptorn.

- Det glädjande beskedet om ett nytt patentgodkännande ökar marknaden för Gabathers produkter utvecklade ifrån substanser beskrivna i L1001B-patentet till att täcka in hela Nordamerika. Det kommer väl till pass speciellt som Gabather precis inlett ett samarbete med ett kanadensiskt bolag specialiserade på preklinisk toxikologi och ansökningar till läkemedelsverken i Kanada och USA. Det utvidgade patentskyddet utgör också en förstärkt position i diskussioner kring partnerskap med läkemedelsbolag intresserade av marknaden i Nordamerika, säger Gabathers vd Bert Junno i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109