23948sdkhjf

Neurovive i nytt samarbete

Undersöker läkemedelskandidaten Neurostats skyddande effekt vid traumatisk hjärnskada.
Bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical har inlett ett forskningssamarbete med University of Pennsylvania för att stärka bolagets forsknings- och utvecklingsprogram inom traumatisk hjärnskada, TBI. Det framgår av ett pressmeddelande.

Forskningssamarbetet kommer att fokusera på skydd av nervceller i samband med måttlig till allvarlig traumatisk hjärnskada.

- Målet med samarbetet är att ta fram mer data om Neurovives läkemedelskandidat för behandling av TBI, Neurostat, och kommer att ge bolaget ytterligare prekliniska data till stöd inför regulatoriska ansökningar avseende TBI, skriver bolaget.

Samarbetet kommer även att bidra till att ytterligare förbättra Neurovives förståelse för och närvaro på den amerikanska marknaden, heter det vidare.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två som nått klinisk fas.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141