23948sdkhjf

Ny vd på Unimedic

Anders Edvell från Sobi tar över rodret på bolaget.
Anders Edvell har valts ut till ny vd på kontraktstillverkaren Unimedic, dotterbolag till investmentföretaget Medcap. Han tar över rollen efter Christer Ahlberg under våren.

Anders Edvell kommer närmast från en tjänst som affärsområdeschef Sobi Partner Products på specialistläkemedelsbolaget Sobi, Swedish Orphan Biovitrum.

- Under de senaste fem åren har Unimedic utvecklats från lokal kontraktstillverkare till ett Nordiskt specialistläkemedelsbolag. Unimedic går nu in i en delvis ny fas med fokus på egna och inlicensierade produkter, säger Karl Tobieson, ordförande i Unimedic, i ett pressmeddelande.

- Genom rekryteringen av Anders Edvell får Unimedic tillgång till ett internationellt nätverk, erfarenhet av att driva upp liknande verksamhet i såväl Norden som Europa och Mellanöstern med tydligt fokus på genomförande och lönsamhet. Christer Ahlberg kommer att fortsätta att arbeta för Unimedic som konsult med affärsutveckling.

Unimedic har sitt säte i Matfors utanför Sundsvall. Bolaget erbjuder kontraktsutveckling och -tillverkning samt distribution och försäljning av läkemedel och medicintekniska produkter. I juni köpte Unimedic medtechbolaget Miwana från livsmedelsföretaget Midsona.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112