23948sdkhjf

Köper brittiskt

Neurovive köper in sig i brittiska Isomerase för nära 14 miljoner kronor.
Bioteknikbolaget Neurovive köper in sig i det brittiska bolaget Isomerase Therapeutics. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet, vars syfte beskrivs vara att stärka samarbetet bolagen emellan och accelerera Neurovives forsknings- och utvecklingsprogram, kommer att genomföras i två steg. Det första steget av förvärvet genomfördes den 13 januari 2016 då Neurovive köpte cirka fem procent av aktierna i Isomerase mot betalning i egna aktier.

Nästa steg i förvärvet kommer att slutföras senare under året, då Neurovive kommer att förvärva ytterligare cirka fem procent av aktierna i Isomerase mot en kontant betalning om 550 000 pund, motsvarande 6,74 miljoner kronor.

För att finansiera det första förvärvssteget har styrelsen i Neurovive beslutat om en emission av 738 533 nya aktier i bolaget. Baserat på den genomsnittliga stängningskursen för Neurovives aktie på Nasdaq Stockholm från och med den 23 december 2015 till och med den 12 januari 2016 uppgår köpeskillingen för detta första steg till cirka 6,8 miljoner kronor. Totalt uppgår köpet således till nära 14 miljoner kronor.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar sin verksamhet på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna. Bolaget har ett antal prekliniska projekt under utveckling, och två som nått klinisk fas.

Läs mer om Neurovive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078