23948sdkhjf

RLS tankar kassan

Tar in 15,6 miljoner genom emission, anställer ny chef och stärker styrelsen.
Styrelsen för det Göteborgsbaserade bioteknikbolaget Rubicon Life Science, RLS, har beslutat att genomföra en företrädesemission. Genom den kommer bolagets kassa att utökas med totalt cirka 15,6 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningsperioden kommer att sträcka sig mellan 25 januari-8 februari. Under den tiden kommer bolagets aktie att kunna tecknas till ett pris om fem kronor per aktie. Varje befintlig aktie på avstämningsdagen ger en teckningsrätt. För varje ny aktie krävs 15 teckningsrätter. Emissionen är 100 procent garanterad genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Syftet med emissionen är dels att finansiera förberedelserna inför en notering på börslistan OMXS Small Cap och dels att möjliggöra en kommersialisering av sårvårdspreparatet Chlorasolv. Inför detta arbete stärker bolaget sin organisation med en ny finanschef, Annelie Skafte Persson, samt med Steve Krognes som ny styrelseledamot.

Annelie Skafte Persson är civilekonom med en Executive MBA. Hon har haft flera ledande befattningar på olika företag, exempelvis som koncernredovisningschef på Nobel Biocare, finanschef, CFO, på Mentice samt CFO och senare vd på Cellectrion.

Steve Krognes är i dagsläget finanschef på det amerikanska biomedicinföretaget Denali Therapeutics Inc. Han har sedan tidigare erfarenhet från läkemedelsbranschen, där han bland annat arbetat på Roche och Genentech. Tidigare arbetsgivare är även investeringsbanken Goldman Sachs och organisationskonsulten McKinsey i London. I grunden har Steve Krognes en MBA från Harvard Business School samt en kandidatexamen från University of Pennsylvania´s Wharton School.

- ChloraSolv har förutsättningar att bli banbrytande inom svårläkta bensår. Allt tyder också på att dagens hälsoproblem med diabetes fortsätter att öka och därmed efterfrågan på behandling av svårläkta diabetesfotsår. Det kommande preparatet har även potentialen att bli ett behandlingsalternativ för en mängd olika typer av sår och kan samtidigt minska användandet av antibiotika inom sjukvården, säger Steve Krognes i ett pressmeddelande.

Inför lanseringen av Chlorasolv har RLS tecknat avtal med Symbion för den australiensiska och nyzeeländska marknaden.

RLS utvecklar och säljer produkter för vävnadsbevarande tand- och sårvård. Bolagets aktie handlas på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078