23948sdkhjf

Moberg tar in pengar

Stärker kassan inför 2016 genom obligationslån.
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma avser att emittera ett obligationslån och har engagerat Carnegie och Swedbank som finansiella rådgivare. Emissionslikviden avses att användas i bolagets löpande verksamhet, inklusive finansiering av lönsamma förvärv.

Moberg Pharma avser att genomföra betydande investeringar under 2016, med fokus på stärkta varumärkesplattformar för bolagets strategiska varumärken i USA, breddad internationell distribution, förvärv av ytterligare produkter samt start av fas III-studier för MOB-015 i egen regi. Till följd av beslutade investeringar och satsningar kommer ebitda-marginalen 2016 vara lägre än tidigare kommunicerade marginal om minst 25 procent. Det långsiktiga målet om en ebitda-marginal om minst 25 procent kvarstår.

Moberg Pharma har under de senaste åren genomfört fyra förvärv, huvudsakligen i USA, med en total förvärvsvolym om cirka 35 miljoner dollar. Bolaget utvärderar kontinuerligt nya förvärvsmöjligheter och avser att öka förvärvsaktiviteten framöver med fokus på produkter för vilka befintlig infrastruktur och försäljningskanaler kan utnyttjas.

I tillägg till den kommersiella verksamheten ser Moberg Pharma att betydande värden kan skapas genom att i egen regi utveckla MOB-015 genom fas 3. MOB-015 bedöms ha en årlig försäljningspotential på 250-500 miljoner dollar på marknaden för nagelsvampsläkemedel. Detta är en bedömning som bolaget angivit tidigare.

Stockholmsbaserade Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079