23948sdkhjf

Genomför emission

Diamyd fyller på kassan för att finansiera sitt utvecklingsarbete.
Diabetesbolaget Diamyd Medical har beslutat att i en företrädesemission erbjuda aktieägare att teckna nya aktier till betydande rabatt jämfört med dagens kurs. Erbjudandet innebär att innehav av tre aktier ger rätt att teckna en ny aktie för tre kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Diamyd Medicals kassa är för närvarande cirka 21 miljoner kronor, vilket med lagd budget beräknas räcka till november 2016.

Bolagets fokus ligger på utvecklingen av det terapeutiska vaccinet Diamyd mot den autoimmuna sjukdomen typ 1-diabetes. Den aktiva substansen i Diamyd är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes.

Bolaget har beslutat tillförsäkra medel för att accelerera utvecklingen inom antigen-baserad terapi i kombination med bland annat Gaba-behandling.

- Detta bedöms komma att öka angelägenheten hos större läkemedelsföretag att sluta licensavtal med bolaget, heter det.

Läs mer om Diamyd Medical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062