23948sdkhjf

Braincool tillförs 10 miljoner

Braincool har beslutat om en riktad nyemission som tillför 10,3 miljoner till bolaget.

Braincool har beslutat om en riktad nyemission om totalt 859 000 nya aktier med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt till en grupp kvalificerade investerare. Emissionen innebär att antalet aktier ökas med fyra procent.

Emissionskursen per ny

aktie har bestämts till 12 kronor per aktie och emissionen innebär att BrainCool tillförs 10,3 miljoner kronor.

I emissionen tecknas aktier av; Per Öberg 250 000 aktier, Patrik Blomdahl 85 000 aktier, Baulos International SA 85 000 aktier, Karl Mikael Sylving 78 500 aktier, Anders Wikström 78 500 aktier, Nordnet kapitalförsäkring för kundsräkning 163 500 aktier, Avanza Pensionsförsäkring för kunds räkning 78 500 aktier samt Ulf Ivarsson 40 000 aktier genom bolag.

Anledningen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att styrelsen anser det vara bra för bolaget och aktieägarna att tillvarata möjligheten att tillföra nytt kapital för att öka tempot i affärsområdena, på för bolaget attraktiva villkor och till inga emissionskostnader.

- Vi genomför nu en offensiv satsning och ser att en riktad emission är ett lämpligt finansieringsalternativ, i ett läge när vi har positiva signaler inom flera av våra affärsområden. Bland annat har vi inom onkologi erhållit positiva besked från amerikanska FDA, samtidigt som nya riktlinjer kommit i USA för kylning av hjärtstopp, vilket är gynnsamt för bolaget inför inträde på den amerikanska marknaden. En starkare balansräkning underlättar även i förhandlingar med internationella partners, kommenterar vd Martin Waleij.
Läs även:
Braincool satsar på idrottsmedicin
”Målet är att utreda om vårt kylsystem går att implementera i idrottsfall”, säger Martin Waleij, vd på Braincool, om bolagets nya studie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079