23948sdkhjf

Går mot klinik - och First North

Cyxone har ansökt om notering på First North och genomför i samband med detta en noteringsemission för att finansiera prekliniska studier av kandidat mot MS.
Cyxone grundades 2015 och är ett biomedicinskt bolag som utvecklar läkemedel baserat på växtproteiner, så kallade cyclotider. Bolaget är på väg att utveckla en läkemedelskandidat, benämnt T20K, som ska testas på multipel skleros, MS. Förhoppningen är att T20K ska kunna bromsa den kontinuerliga fysiska försämringen som drabbar patienter som lider av MS.

Nu breddar bolaget ägandet och genomför en noteringsemission och ansöker samtidigt om en notering på First North. Pengarna ska användas till att finansiera ytterligare studier av läkemedelskandidaten. Teckningstiden löper ut 29 april.

- De första testerna av det medel vi utvecklat är att det har effektfull verkan, men utan svårare biverkningar. Tanken är att preparatet ska kunna tas kontinuerligt under en väldigt lång tid, i de flesta fall livet ut, säger Kjell Stenberg, vd Cyxones.

Ytterligare prekliniska studier krävs innan bolaget kan gå till klinik och genom noteringsemissionen om totalt 50 miljoner kronor ska de kommande årens finansiering säkras. Samtidigt kommer Cyxone att ansöka om notering av bolagets aktie på Nasdaq First North. Bolaget avser att utveckla T20K fram till klinik inom MS och därefter söka samarbete med ett större bolag.

Kliniska studierna förväntas kunna påbörjas inom två år.

Bolaget noteras på First North den 7 juni 2016.
Läs också:
Cantargia till klinik
”När vi har hittat en säker dos så kommer vi att välja vilken cancertyp som vi ska satsa på först. Vi räknar med att kunna fatta ett beslut om det under år 2017”, säger vd Göran Forsberg om bolagets första kliniska studie.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094