23948sdkhjf

Han ska ta in kapital åt tillväxtbolagen

För att öka tillgången på externt kapital för tillväxtbolagen i Sahlgrenska Science Park inrättas en ny tjänst.

Sahlgrenska Science Park inrättar nu en ny funktion i syfte att stärka bolagens kompetens och möjlighet att ta in externt kapital. Carl-Peter Mattsson blir ansvarig för investerarrelationer och kapitalförsörjning inom Sahlgrenska Science Park. Han har tidigare bland annat arbetat som managementkonsult vid Arthur Andersen Business Consulting och investment manager och head of international affairs vid Sjätte AP-fonden. Sedan 13 år driver Carl-Peter, som en av grundarna, den nordiska rådgivningsfirman Nordic Investment Solutions med inriktning på M&A och private equity, ett engagemang som kommer att kvarstår.

- Sahlgrenska Science Park har en unik position inom life science och ett omfattande arbete har gjorts för att skapa en stark plattform för framtiden. Jag ser med stor entusiasm fram emot att vara delaktig i den fortsatta utvecklingen och bidra till att stärka investerarrelationer samt förbättra kapitalförsörjningen för life science-bolag i Västsverige, säger Carl-Peter Mattsson i en kommentar.

Det är på uppdrag av Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen, Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola som Sahlgrenska Science Park arbetar för att stärka innovationssystemet inom life science-området i Västsverige. Sahlgrenska Science Park är en inkubator och företagspark samt mötesplats inom life science. Här erbjuds nya företag inom lifescienceområdet kunskap och erfarenhet tillsammans med ett stort nätverk inom näringslivet och life sciencesektorn.

- Carl-Peter kombinerar internationell erfarenhet med djup kunskap och brett nätverk inom private equity vilket är av stor vikt för våra tillväxtbolag framöver. Han tillför teamet och vår verksamhet nödvändig finansiell kompetens för att främja tillväxt, säger Charlotta Gummeson, vd Sahlgrenska Science Park.

Läs också:

Hon leder Sahlgrenska Science Park
Den 1 januari 2016 tillträdde Charlotta Gummeson som ny vd för forskningparken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094