23948sdkhjf

SenzaGens test valideras

Valideringen av bolagets allergitest väntas vara avklarad inom ett år.

Analysbolaget SenzaGen utvecklar och erbjuder djurfria allergitester för kemi-, kosmetika- och läkemedelsbranschen. En av dessa analyser, sensibiliseringstestet Gard, Genomic Allergen Rapid Detection, har inkluderats i OECD:s Test Guideline Programme, TGP.

Det innebär att

den formella valideringsprocessen för Gard nu inleds. Där ska metoden sättas upp och prövas på olika kemikalier vid två laboratorier i en så kallad ”ring trial”. Målet är att visa att Gard är ett reproducerbart test som kan användas av externa labb.

- Vi ser mycket positivt på detta beslut vilket är ett väldigt viktigt steg för utvecklingen av Gard som ett internationellt sensibiliseringstest och vi är övertygade om att vi kommer att ha en lyckad “ring trial”. Även om många av våra kunder redan är övertygade om kvaliteten på vårt test kommer valideringen att göra stor skillnad ur ett regulatoriskt perspektiv, säger Anki Malmborg Hager, vs på SenzaGen, i ett pressmeddelande.

Den formella valideringen väntas vara klar inom ett år.

SenzaGen är beläget på Medicon Village i Lund. Det är ett spin out-bolag från institutionen för Immunteknologi vid Lunds Tekniska Högskola. Planen är att börsnotera bolaget år 2017.

Läs också:
Satsar på läkemedel
Nytt avtal banar väg till läkemedelsmarknaden för Senzagens djurfria allergitest.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172