23948sdkhjf

Hamlet sluter avtal med klinisk prövare

Hamlet Pharma har idag slutit avtal med klinisk prövare i den kommande fas II-studien där bröstmjölksmolekylen Halmet testas mot blåscancer.

Malmöbaserade bioteknikbolaget Halmet Pharma har slutit avtal med professor Marek Babjuk, som är ordförande för European Bladder Cancer Society. Avtalet innebär att Babjuk kommer att vara ansvarig klinisk prövare i den kommande fas II-studien av cancer i urinblåsan. Kliniken i Prag förväntas kunna rekrytera de patienter, som skall ingå i den kommande studien. Upptagningsområdet kring Charles University och Motol University Hospital i Prag är stort och patienter kommer att rekryteras från kliniker i närområdet.

Hamlet är en bröstmjölksmolekyl, Human Alfa-lactalbumin Made Lethal to Tumor cells, som dödar cancerceller.

Som ansvarig klinisk prövare kommer Babjuk att ansvara för koordinering av studien. Detta innebär bland annat att han tillsammans med bolaget kommer att utarbeta det kliniska prövningsprotokollet och vara involverad i etikansökningar. Han kommer att samordna de kliniska prövare, som är involverade i genomförandet av studien, och ansvara för tolkningen och rapportering av de kliniska delarna av studien.

Kommande studier syftar till att skapa ett underlag för vidare utveckling av Hamlet till ett registrerat läkemedel, antingen genom licensiering till större läkemedelsbolag eller ytterligare finansiering av fas III-studier i egen regi. När i tid fas II-studien förväntas påbörjas är inte känt.
Läs även:
Ny vd på Hamlet
Mats Persson från Leo Pharma tar över rodret på bolaget, där fokus ligger på kliniska studier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062