23948sdkhjf

Lidds tar in pengar

Cancerläkemedelsbolaget Lidds genomför en fullt garanterad företrädesemission som ska tillföra 22,5 miljoner kronor till bolaget.

Cancerläkemedelsbolaget Lidds genomför en fullt garanterad företrädesemission som ska tillföra 22,5 miljoner kronor före emissionskostnader. Pengarna ska användas till en ny studie, fortsatt utveckling och löpande kostnader.

Kapitaltillskottet från nyemissionen

ska användas till att finansiera bolagets fas IIb-studie som skall startas under hösten 2016. Som mest 15 miljoner kronor ska gå till en fas IIb-studie under hösten. Tillsammans med befintliga medel ska det räcka för att Lidds ska ha råd att utveckla läkemedelskandidaten Liproca Depot för behandling av prostatacancer. Resten av pengarna ska gå till löpande kostnader i bolaget och till fortsatt utveckling av docetaxel och doxorubicin.

Nuvarande aktieägare har företrädesrätt. Styrelse och ledning samt större befintliga aktieägare har lämnat teckningsförbindelser och ett konsortium av befintliga aktieägare och externa investerare har förbundit sig att garantera resterande belopp, vilket innebär att emissionen är 100 procent säkerställd.

En extra bolagsstämma den 9 juni måste godkänna emissionen. Avstämningsdag för rätt att delta är den 13 juni. Teckning sker 14 till 28 juni.

Läs även:
Lidds får nytt patent
Får patent i Israel för sin teknik för lokal behandling av prostatan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11