23948sdkhjf

Biovica tar in pengar

Stärker kassan med 30 miljoner genom övertecknad emission.

Uppsalabaserade Biovica har nyligen genomfört en nyemission som övertecknades. Genom den tillförs analysbolaget 30 miljoner kronor.

Biovicas verksamhet kretsar

kring analysmetoden DiviTum. Där används laboratorietekniken Elisa för att mäta mängden av enzymet tymidinkinas i serumprover från patienter i en 96-brunnsplatta. Tymidinkinas spelar en viktig roll i produktionen av nytt DNA och fungerar som en markör för celldelning, något som förekommer mer frekvent hos tumörer och som därmed kan indikera effektiviteten hos cancerbehandlingar.

Syftet med metoden är att förutse och utvärdera effekten av olika cancerbehandlingar, såväl kliniskt som på labbet. Den första tillämpningen är utvärdering av effekten av behandlingar vid spridd bröstcancer för att hjälpa onkologer välja rätt läkemedel för varje person och på så sätt öka överlevnaden hos patienterna.

DiviTums förmåga att prognostisera, prediktera och monitorera effekten av behandlingar mot solid cancer har testats i tolv kliniska studier. Ytterligare tio prövningar genomförs nu i samarbete med bland annat Dana Farber Cancer Institute, Harvard Medical School, Breast International Group (BIG), International Breast Cancer Study Group (IBCSG) och Karolinska Institutet.

- Kapitalanskaffningen är ett viktigt steg i genomförandet av vår affärsplan som syftar till att etablera DiviTum som ett rutintest för effektutvärdering av målinriktade cancerbehandlingar, säger Anders Rylander, vd för Biovica, i ett pressmeddelande.

Läs även:
Biovica köper cSens
Bolaget förvärvar cSens och skapar nya möjligheter att möta cancerdiagnostiska utmaningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.343