23948sdkhjf

UIC samarbetar med GE

Ger sina life science-bolag tillgång till företagets framtida produktionshubb.

I juni meddelade regeringen att 90 miljoner kronor ska satsas på att bygga upp en ny nationell hubb för industriell uppskalning av produktion av biologiska läkemedel på GE Healthcare. Tillsammans med pengar från Vinnova tilldelas projektet 100 miljoner kronor.

Hubben har tilldelats

namnet BioProcess Innovation Hub. Den kommer att ligga på GE Healthcares anläggning i Uppsala och Uppsala Innovation Centre, UIC, kommer att fungera som en länk för tidiga bolag att komma in i miljön.

- Ungefär 35 procent av tillväxtbolagen inom UIC kommer från life science-sektorn. Vi ser att satsningen på en nationell testbädd är otroligt viktig för tidiga företag inom UIC som nu får möjlighet att testa sin produktion av biologiska läkemedel i en storskalig miljö i världsklass. Vi blir en länk in till denna industrialiseringsplattform, och ser fram emot detta samarbete med GE Healthcare, säger Per Bengtsson, vd på Uppsala Innovation Centre, i ett pressmeddelande.

Även stora företag är välkomna till hubben, liksom akademiska forskare. Dörrarna till BioProcess Innovation Hub ska öppnas upp år 2018.

Förutom tillverkning av biologiska läkemedel ska hubben vara fungera som testmiljö för digitalisering av bioläkemedelsindustrin samt ge studenter möjlighet att komma nära den senaste tekniken.

Läs även:
Mångmiljonsatsning på biologiska läkemedel
90 miljoner kronor – så mycket satsar regeringen på utveckling och produktion av biologiska läkemedel i en helt ny verksamhet på GE Healthcare i Uppsala.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079