23948sdkhjf

BrainCool till Japan

Det Lundabaserade medtechbolaget Braincool har tecknat ett distributionsavtal med Fingal Link i Japan.

Fingal Link säljer både egna produkter och verkar som distributör i Japan. Det nya avtalet gäller produkten The BrainCool System och nu förbereds en marknadslansering som ska äga rum i landet under hösten. Innan marknadsgodkännande i Japan krävs en audit i Sverige.

BrainCool utvecklar produkter

för att förebygga organskador vid stroke och hjärtstopp genom nedkylning av drabbade organ. Bolaget har även ett dotterbolag inom idrottsmedicin.

- Utvecklingen och implementeringen av hypotermi som behandling i Japan har gått fort och landet är en viktig marknad för BrainCool inom hjärnkylning. En tydlig närvaro i Japan är dessutom en betydelsefull referens när vi sedan planerar och förbereder för intåg på andra marknader i Asien, säger Martin Waleij, vd BrainCool, i ett pressmeddelande.

- De asiatiska marknaderna är också särskilt aktuella eftersom incidensen av stroke är betydligt högre i Asien än i Europa. Vi ser fram emot att vara delaktiga i att driva utvecklingen av hypotermibehandling vid stroke, med BrainCools innovativa produkter på marknader där det medicinska behovet är som störst, tillägger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079