23948sdkhjf

Bergström lämnar Efpia

Efter fem år på posten har Richard Bergström beslutat sig för att lämna rollen som chef för den europeiska branschorganisationen för läkemedelsbolag, Efpia.

- Jag är stolt över att lämna Efpia vid en tidpunkt då vi har utvecklat policyer som främjar innovation och att läkemedel når fram till patienten, bland annat genom fokus på mediciners effekt och genom anpassningsbara vägar för att skynda på utvecklingen av nya läkemedel. Efter 15 år som ledare för branschorganisationer i Sverige och Bryssel är det dags för mig att ta mig an en färsk utmaning, säger Richard Bergström i ett pressmeddelande.

Han leder nu

arbetet med att hitta en ny chef för Efpia och han kommer att finnas kvar i sin roll till dess att en ersättare finns på plats.

I grunden är Richard Bergström apotekare. Innan han tog över rodret på Efpia var han chef för branschorganisationen Lif – de forskande läkemedelsföretagen i Sverige i nio år.

Läs även:
Han tror på Kinas framtida tillväxt
Gemensamma handlingsplaner för prissättning i Europa, priser som anpassas till nya data och en starkare marknad i Kina är några saker vi har att vänta oss, säger Richard Bergström, chef för den europeiska branschorganisationen för läkemedelsbolag, Efpia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064