23948sdkhjf

Hallå där Ulrika Berglund...

…som lämnar Bactiguard för en tjänst som policychef på MSD. Varför byter du jobb?

- En stor portion nyfikenhet och möjligheten att vara med och påverka framtidens hälso- och sjukvård, lockade mig till big pharma. MSD är ett modernt och innovativt globalt företag som vill vara en aktiv samarbetspartner till såväl hälso- och sjukvården som akademin. Nu har företaget inrättat en helt ny tjänst, som i praktiken är klippt och skuren för mig. Detta är min arena och det jag är bäst på.

Vad ska du göra där?

- Jag kommer att driva både branschens och företagets policyfrågor på nationell och politisk nivå. Jag kommer att aktivt etablera och upprätthålla en öppen dialog med ledande beslutsfattare och viktiga externa aktörer. Jag kommer att representera MSD i policy- och politiska forum och jag kommer att jobba genom branschföreningen Lif.

Blir det annorlunda att jobba med läkemedel jämfört med medicinteknik?

- Pharma och medtech är två olika branscher med olika kulturer, olika affärsmodeller och sakfrågorna skiljer sig till en del, men de större politiska utmaningarna och möjligheterna är desamma. Beslutsfattare och politiker på nationell nivå är desamma, liksom budgeten och båda branscherna jobbar mot samma mål, att skapa möjligheter för framtidens hälso- och sjukvård och livskvalitet för dig och mig.

Är life science ett expansivt område?

- MSD sitter sedan snart två år mitt i den nya Hagastaden, ett stenkast från Nya Karolinska, KI och SciLifeLab. Här finns förutsättningar och öppna dörrar för samarbeten inom hela Life science-sektorn. Hagastaden sjuder av innovationskraft och många företag inom life science flyttar in, både mindre start-ups och stora globala aktörer som MSD. Mixen av akademiska miljöer, vårdenheter och näringsliv skapar dynamik och nya affärer. Och nya lösningar för patienten.

Läs även:

Medtechprofil till Bactiguard
Ulrika Berglund är ny Head of External Affairs på medtechbolaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109