23948sdkhjf

Hon tar plats på Sahlgrenska

Maria Ljungberg är ny projektledare på Sahlgrenska Science Park.

I sin nya roll ska hon bygga upp ett nytt system för hur bolagen i forskningsparken delar erfarenheter och kompetens med varandra.

Maria Ljungberg kommer

närmast från den Stockholmsbaserade företagsinkubatorn Sting. Där ansvarade hon för inkubatorns nätverk av affärsänglar samt hjälpte bolagen med den kompetens som de behövde.

- Det är spännande att bli en del av Sahlgrenska Science Park-teamet nu när det händer så mycket inom life science-området i Västsverige. Jag ser fram emot att träffa bolagen i miljön och arbeta för ett rikare erfarenhets- och kompetensutbyte dem emellan. Det är oftast människorna som avgör om bolagen lyckas eller inte, säger Maria Ljungberg i ett pressmeddelande.

- Maria kombinerar bred erfarenhet inom riskkapital med värdefull kunskap inom teamuppbyggnad och rekrytering, områden där det finns uttalade behov hos våra tillväxtbolag. Vi är glada för att få in henne som viktig resurs i vår verksamhet och ser fram emot det nya konceptet, tillägger Charlotta Gummeson, som tillträdde som vd för Sahlgrenska Science Park för ungefär ett år sedan.

Läs även:
Han ska ta in kapital åt tillväxtbolagen
För att öka tillgången på externt kapital för tillväxtbolagen i Sahlgrenska Science Park inrättas en ny tjänst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094