23948sdkhjf

eHälsomyndigheten letar ny gd

Torsten Håkansta, nuvarande generaldirektör på eHälsomyndigheten, stannar kvar på positionen tills en ersättare hittats.

I samband med att eHälsomyndigheten ska flytta till Kalmar väljer myndighetens generaldirektör Torsten Håkansta att avgå.

- Tillsammans, och i samverkan med andra parter, har vi skapat ett ökat intresse för hur e-hälsa kan bidra till en bättre hälsa, vård och omsorg. Vi har också bidragit till att individer kan bli mer delaktiga i sin hälsa, och att yrkesverksamma och beslutsfattare kan få bättre stöd i sitt arbete, säger Torsten Håkansta i ett pressmeddelande.

- Nu står vi inför att flytta merparten av myndighetens verksamhet, och då känner jag att det behövs andra krafter för det. Därför har jag i samråd med Socialdepartementet kommit fram till att jag kliver av uppdraget som generaldirektör, tillägger han.

Beslutet att delar av eHälsomyndighetens verksamhet ska flyttas från Stockholm till Kalmar kom i juni.

Flytten kommer att resultera i att cirka 120 tjänster hamnar i Kalmar, där bland annat ledningen ska sitta, medan 30 får stanna i Stockholm. Samtliga anställda kommer att erbjudas att följa med och de måste enligt ett pressmeddelande fatta sitt beslut senast i oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11