23948sdkhjf

Förhandsbesked för Cline

Göteborgsbolaget Cline Scientifics har fått notice of allowance av det amerikanska patentverket.

Det amerikanska patentverket, USPTO, har utfärdat ett Notice of Allowance, vilket innebär att de avser att bevilja Cline Scientifics patentansökan i USA gällande 
”A method for preparing a surface with a controlled coverage of nanograde particles”. Ett besked som gav glada reaktioner på stockholmsbörsen - vid lunchtid hade aktien stigit drygt 13 procent.

- Det är glädjande att få vårt patent godkänt i USA och det är ett viktigt steg i vår strategi att etablera Clines produkter på världens tre stora Life Science-marknader. Att ha ett patentskydd är en förutsättning för långvarig framgång i vår bransch och är grunden för närvaro på den amerikanska marknaden. Ytterligare en viktig byggsten i vår långsiktiga plan är på plats, säger vd Patrik Sundh i en kommentar.

Göteborgsbaserade Cline Scientifi c är ett bolag som med nanoteknik möjliggör för forskare att utveckla metoder för både att med stamceller skapa “reservdelar” till människokroppen och att studera cancerceller med högre precision.

I våras slöt Cline Scientific ett avtal med bolaget med Interchim, en distributör på den Franska marknaden, för försäljning och distribution av Clines hela produktsortiment.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078