23948sdkhjf

Stärker styrelsen med två experter

Werner Braun och Denis Gestin tar plats i styrelsen för svensk-danska Acarix inför bolagets börsnotering.
Under föregående vecka meddelade svensk-danska Acarix att bolaget ska ansöka om en notering på börslistan Nasdaq First North Premier. I samband med detta ska företaget ta in cirka 140 miljoner svenska kronor, något som redan är säkrat genom tecknings- och garantiåtaganden.

Pengarna ska främst användas till kommersialiseringen och lanseringen av bolagets CE-märkta diagnostiska instrument; CADScorsystemet. Det är en handhållen apparat där akustisk detektering av turbulent arteriellt flöde och hjärtmuskelrörelser kombineras med avancerade algoritmer för att med 96 procent säkerhet kunna utesluta att en patient har kranskärlssjukdom, CAD, på mindre än tio minuter.

Målet är att lansera instrumentet under det andra kvartalet nästa år. Fokus kommer inledningsvis att ligga på Tyskland, Storbritannien, Sverige och Danmark.

Som en förberedelse inför den planerade börsnoteringen av Acarix har två nya experter tagit plats i bolagets styrelse: doktor Werner Braun och Denis Gestin.

Werner Braun har utsetts till ny ordförande för styrelsen. Han har även motsvarande roll på Miracor Medical Systems. I grunden har Werner Braun en doktorsexamen i plasma och laserfysik från tekniska universitetet i München. Han har bedrivit forskning vid Max Planck-institutet för plasmafysik och bidrog, enligt Acarix, till att göra Biotronik till Europas största, privatägda medicinteknikföretag inom hjärtkärlområdet.

Denis M. Gestin har varit vd för den internationella divisionen på St. Jude Medical sedan januari 2008.

Läs även:
Acarix får kinesisk miljoninvestering
Dansk-svenska Acarix har fått en tvåsiffrig miljoninvestering från en kinesisk investerare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079