23948sdkhjf

Corline får 23 miljoner från EU

Ska täcka finansieringen av en fas I-studie med läkemedelskandidaten renaparin.
Uppsalabaserade Corline Biomedical har tilldelats 2,362 miljoner euro, motsvarande drygt 23 miljoner kronor, i anslag från EU-kommissionen.

Pengarna är en del av Horizon 2020-programmet SME Instruments, fas 2. Där ligger fokus på SME-bolag, små- och medelstora företag. För att få anslag ska de ha ett projekt med potential att förändra konkurrensförhållandena på en marknad. Anslagen ligger på maximalt 2,5 miljoner euro, motsvarande 24,5 miljoner kronor.

Varje projektansökan får poäng enligt en skala där 15 är högsta betyg. Corlines projekt fick 14,55 poäng, alltså nästan full pott.

Corlines anslag ska gå till GMP-produktion samt förberedelser och genomförande av en planerad fas I-studie med läkemedelskandidaten renaparin för behandling av njurar inför transplantation..

- Vi får ett av de största anslagen som givits ur SME Instruments till ett svenskt life science-bolag och det gör att vi till fullo finansierar hela vår kliniska studie för Renaparin, säger Henrik Nittmar, vd på Corline, i ett pressmeddelande.

- EU-kommissionen gör inte enbart en teknisk bedömning utan fokuserar i det här programmet på vilken potential vår produkt har på marknaden och vilket behov Renaparin fyller. Det känns mycket tillfredställande att EU-kommissionen ser samma potential i vårt projekt som styrelse och ledning gör. Min bedömning är att vi nu skapat en plattform från vilken vi kan accelerera Corlines tillväxt inom njurtransplantation och nya indikationsområden.

Projektet kommer att inledas så fort en överenskommelse kring anslaget är undertecknad, vilket väntas ske inom två månader.

Läs även:
Snabbar på utvecklingen
Patrizia Caldirola tar plats på Corline, där hon ska ansvara för utvecklingen av läkemedelskandidaten renaparin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094