23948sdkhjf

Årets politiker: Helene Hellmark Knutsson

97 procent av nobelprisen i världen har sedan 1901 gått till män. – Så kan vi inte ha det, menar forskningsministern som är kvinnan bakom regeringens rekryteringsmål att 50 procent av de nyrekryterade professorerna ska vara kvinnor år 2030. Dessutom basar hon över forskningspropositionen som pekar ut riktningen för svensk akademi de kommande tio åren.


Ett modernt samhällsbygge kräver kunskap för att möta utmaningar som till exempel migration, ett hållbart arbetsliv och antibiotikaresistens, sa statsrådet och föreslog i den senaste höstbudgeten att de årliga anslagen till forskning successivt ska ökas till drygt 2,8 miljarder kronor fram till år 2020.

Helene Hellmark Knutsson , minister för högre utbildning och forskning, har medel att påverka life science. När första rapporten om forskningsfusk vid Karolinska Institutet kom i våras hade hon det yttersta ansvaret. Det har också påverkat svensk life science.

Tillsammans med tio andra personer lyfts Helene Hellmark Knutsson fram som en av de mest inflytelserika personerna inom svensk life science i år. Läs mer här: De är mest inflytelserika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063