23948sdkhjf

Recipharm i nytt avtal

Ska tillverka den vaginala tabletten Laccure Vagitorium mot bakteriell vaginos.

Kontraktstillverkaren Recipharm har ingått ett nytt avtal med Laccure om kommersiell tillverkning och leverans av produkten Laccure Vagitorium. Det innebär att produkten kommer att tillverkas, packas och distribueras globalt från Recipharms anläggning i Karlskoga som är specialiserad på tillverkning av halvfasta beredningsformer.

Laccure Vagitorium är

en CE-märkt, antibiotikafri, vaginal tablett för behandling av kvinnor med bakteriell infektion i slidan, så kallad bakteriell vaginos. Den innehåller en patenterad substans som avger mjölksyra och har i kliniska studier visat sig kunna bota 80 procent av alla kvinnor med bakteriell vaginos efter en enda behandling. Sedan kan en tablett en gång i månaden administreras för att förebygga återfall.

Laccure är ett projektbolag i inkubatorn Puls (Partners för Utvecklingsinvesteringar inom Life Sciences). Planen är nu att avyttra företaget till en köpare som kan satsa på kommersialisering av Laccure Vagitorium. Datum för lanseringen av produkten kommer att meddelas under nästa år.

Läs mer om Recipharm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079