23948sdkhjf

Addlife köper Biolin scientific

AddLife har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Biolin Scientific, ett dotterbolag i Ratosägda Biolinkoncernen.
Bolaget är en ledande nordisk utvecklare och tillverkare av analysinstrument för materialanalys inom nanoteknik som efterfrågas av både universitet och industri i världen.

Tillträde skedde igår , onsdag, och bolaget kommer att ingå i Addlifes affärsområde labtech. Förvärvet är det fjärde i raden sedan AddLifes notering på huvudlistan på stockholmsbörsen i mars tidigare i år.

Den teknik som idag utgör grunden i Biolin Scientific bygger på forskning inom mätteknik på nanonivå, vid Chalmers i Göteborg. Bolaget har under flera år haft en stark internationell tillväxt och omsätter cirka 100 miljoner kronor. Kunderna finns idag huvudsakligen inom forskning över hela världen inom både akademi och industri. Bolaget har global försäljning genom egna dotterbolag i USA, England och Kina men också via distributörer. Huvudkontoret finns i Sverige, forskning och tillverkning sker både i Sverige och Finland. Biolin Scientific med dotterbolag, har totalt 61 anställda.

- Analys av material inom nanoteknik är ett expansivt och spännande område där den globala utvecklingen sker snabbt. Som världsledande leverantör av instrument för studier av material-egenskaper på nanonivå bidrar Biolin Scientific till att skapa nya innovativa produkter och lösningar inom en mängd områden för sina kunder. Vi ser fram emot att få möjlighet att utveckla bolaget vidare på en global marknad, säger Peter Simonsbacka, affärsområdeschef labtech, AddLife.

Förvärvet av Biolin Scientific innebär en expansion för AddLife inom egna högteknologiska produkter. Förvärvet medför samtidigt en ytterligare internationell expansion för AddLife utanför Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079