23948sdkhjf

Immunovia inleder samarbete med NCI

Bolaget har inlett samarbete med den amerikanska organisationen i syfte att utveckla biomarkörer för cancer.
Immunovia har tecknat en avsiktsförklaring med NCI, National Cancer Institute, syftande till att utveckla och validera biomarkörer för cancer, särskilt vad gäller tidig upptäckt av cancer i bukspottskörteln hos riskgruppen nya diabetespatienter över 50 år.

Det är med EDRN, The Early Detection Research Network, som är ett program inom den statliga organisationen NCI, som Immunovia nu inleder ett samarbete. Programmet har till uppdrag att upptäcka, utveckla och validera biomarkörer för riskbedömning, upptäckt, och molekylär diagnos och prognos av tidig cancer. Det övergripande målet för EDRN är att validera cancerbiomarkörer så att de kan användas i storskalig klinisk testning, för att förbättra tidig cancerdiagnos.

I en avsiktsförklaring som undertecknats avser NCI, EDRN och Immunovia att:

Upprätta en struktur för samarbete mellan Immunovia och NCI för valideringsprojektet som syftar till att förbättra tidig cancerdiagnos, särskilt när det gäller tidig upptäckt av cancer i bukspottskörteln, i riskgruppen nya diabetespatienter över 50 år.

Utbyta vetenskaplig information om relevanta biomarkörer angående validering.

Identifiera andra gemensamma möjligheter som är relevanta för bägge parter.

– Immunovias avsikt är att utöka valideringsstudierna av IMMrayTM PanCan-d till riskgruppen som avser nya patienter över 50 år med diabetesdiagnos och samarbetet med EDRN på National Cancer Institute i USA är ett mycket viktigt steg för att uppnå detta, kommenterar Mats Grahn, vd för Immunovia.

Läs även:
Immunovia byter lista
Diagnostikbolaget riktar in sig mot Stockholmsbörsens huvudlista år 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11