23948sdkhjf

Cantargia avtalar om klinisk studie

Lundabaserade Cantargia och SMS-oncology tecknar avtal om genomförande av klinisk fas I/IIa-studie.
Det lundabaserade forskningsbolaget Cantargia kommer att inleda sin första kliniska studie under det första halvåret 2017. Under hösten har bolaget genomfört förberedelser inför start av den kliniska fas I/IIa-studien mot icke-småcellig lungcancer samt pankreascancer. Cantargia meddelar idag att nederländska Speciliazed medical services-oncology, SMS-oncology, valts till bolagets CRO.

Under hösten 2016 har Cantargia fortsatt de prekliniska studierna samt de förberedelser som krävs inför start av bolagets första kliniska studie med sin produktkandidat CAN04, vilken är planerad att inledas under det första halvåret 2017. Förberedelserna innefattar bland annat att teckna avtal med CRO, den aktör som kommer att genomföra den kliniska fas I/IIa-studien. Avtal har nu alltså tecknats med SMS-oncology i Amsterdam, Nederländerna. Bolaget är ett fullservice CRO inom onkologi, specialiserat på tidig fas och immunonkologiprövningar inom Europa.

Den kliniska fas I/IIa-studien kommer att utföras i Benelux-länderna samt Skandinavien och en första presentation av fas I-data beräknas kunna ges cirka ett år efter studiestart.

- Vi är mycket nöjda med att ha valt SMS-oncology som vår samarbetspartner i denna viktiga studie. Vi har haft ett produktivt samarbete i utvecklandet av studieprotokollet och i interaktionerna med vårt scientific advisory board. Vi känner oss därmed redo att ta nästa steg med SMS-oncology som partner, säger Göran Forsberg, vd Cantargia i en kommentar.

Cantargia är handlas på Nasdaq Stockholm First North.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344