23948sdkhjf

Patentgodkännande att vänta för Idogen

Europeiska patentverket har utfärdat Notice of intention to grant, vilket innebär att patentverket kommer att bevilja Idogens patentansökan, som täcker bolagets tolerogena vaccinteknologi.

Patentet, och dess validering i viktiga Europeiska länder, kommer att ge Idogens vaccinteknologi ett brett skydd och stärker bolagets patentportfölj ytterligare.

Detta patent tillhör

Idogens andra patentfamilj och avser inducering av IDO för behandling av autoimmuna sjukdomar eller bortstötning av transplanterade organ.

En relaterad patentansökan fick i december 2016 Notice of Allowance i Japan och andra ansökningar är under handläggning i Kanada och USA.

- Patentet ger ett mycket viktigt skydd för vår tolerogena vaccin-plattform på den europeiska marknaden - en betydande marknad för oss. Beslutet från det europeiska patentverket att de avser att bevilja patentet är mycket glädjande, kommenterar vd Lars Hedbys.

Det godkända patentet kommer att komplettera ett tidigare europeiskt patent i Idogens första patentfamilj som godkändes i december 2013. Formellt godkännande av detta andra patent beräknas att erhållas från EPO inom två till tre månader efter att Idogen slutfört rutinmässiga formaliteter under kommande veckor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078