23948sdkhjf

Nytillskott på SDS

Katarina Mercer har börjat i SDS som senior regulatory-konsult med Biologicals och Advanced Tissue Medicinal Products som ansvarsområden.


Katarina Mercer kommer närmast från en liknande tjänst i ett annat konsultbolag. Hon har erfarenhet av Advanced Tissue Medicinal Products, ATMPs, både från sitt arbete med sin doktorgrad och från ett mindre läkemedelsbolag. Katarina Mercer arbetade då med olika typer av humana celler inklusive stamceller ämnade för transplantation till patienter med olika sjukdomar. Därefter övergick hon till att arbeta operationellt med olika proteinläkemedel i kliniska projekt i tidig utvecklingsfas, med ansvar för klinisk såväl som regulatorisk dokumentation.

- Vi är otrolig glada för att kunna rekrytera Katarina Mercer som kommer att bredda våra tjänster och också tillföra ytterligare kompetens inom tidig kliniskt utveckling, first-in-man studier och regulatoriska rådgivningsmöten, säger Anna Törner, vd på SDS.

I SDS är Katarina Mercer ansvarig för att leda och utveckla bolagets tjänster inom regulatory affairs och utveckling av ATMP och biologiska läkemedel inklusive biosimilarer. Katarina arbetar tillsammans med övriga specialister i SDS för att kunna erbjuda tjänster för alla spektra av kompetenser som behövs för utvecklingen av biologiska läkemedel.

Läs även:

"Lägg ner ordentligt med tid på ansökan"
Åsa Karlsson, regulatory affairs-konsult på SDS, berättar om arbetet med Sveriges första godkända PRIME-ansökan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063