23948sdkhjf

Sectras molnlösning till San Francisco

Amerikansk vårdgivare beställer bolagets molnbaserade arkiv för medicinska bilder.

Den amerikanska sjukvårdsorganisationen John Muir Health investerar i molnbaserade arkiv för lagring av radiologi- och kardiologibilder. Avtalet innefattar även Sectras informationsvisare för alla typer av medicinska bilder och dokument. Genom att lösningen integreras med kundens journalsystem, får vårdpersonal tillgång till patientinformation och bilder från ett enda system. Detta skapar förutsättningar för en effektivare vård samtidigt som ett gemensamt system för hantering av medicinska bilder på flera avdelningar ökar IT-avdelningens effektivitet.

John Muir Health

är en icke vinstdrivande organisation med verksamhet i San Francisco, USA. Sedan tidigare använder de Sectras IT-lösningar för hantering av radiologibilder och för att dela bilder mellan olika organisationer. Samtliga bilder kommer att arkiveras i tre geografiskt åtskilda arkiv för att säkerställa en hög driftsäkerhet.

- Jag ser fram emot att samarbeta med Sectra för att expandera vårt arkiv i en säker miljö. Att molnbaserat kunna lagra både radiologi- och kardiologibilder gör det smidigare för våra vårdgivare att dela bilder med varandra. Det skapar förutsättningar för ett fördjupat samarbete och koordinering kring patienternas vård, säger Linda Womack, vd på John Muir Health.

Sectras lösning är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna: radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv som stöder all bildhantering. Detta utan utbyte av redan befintliga komponenter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094