23948sdkhjf

Boule Diagnostics vinner upphandling i Indien

Bolaget har vunnit en offentlig upphandling till blodbanker i Indien om totalt 100 Medonic-system. Systemen kommer att levereras under det första kvartalet 2017.
Upphandlande myndighet är Centre of Medicine Store and Distribution (CMSD) i Lucknow i Uttar Pradesh och Medonic-systemen kommer att installeras på blodbanker runt om i Uttar Pradesh regionen.

- Indien är en stor och snabbt växande marknad för Boule och vi tror att vi kan fortsätta att växa och ta marknadsandelar där. Vi är självklart glada över att vi fortsätter vinna offentliga upphandlingar då det bekräftar att efterfrågan på våra högkvalitativa instrument ökar, säger Ernst Westman, vd och koncernchef Boule Diagnostics i en kommentar.

Boule Diagnostics är ett diagnostikbolag som utvecklar, tillverkar och säljer system och förbrukningsvaror för blodcellräkning, hematologi, till den öppna sjukvården.

- En viktig fördel med våra system är att man kan ta kapillära prover med fingerstick. Detta gör att personalen på blodbankerna enkelt kan ta provet och med en droppe blod screena blodgivarna och snabbt få en komplett blodanalys. Detta gör systemen mycket effektiva, framförallt för blodbanker som har en hög belastning med många prover per dag, fortsätter Ernst Westman.

Verksamheten bedrivs genom rörelsedrivande dotterbolag i Sverige, USA och Kina. Boule Diagnostics aktie är sedan 2011 noterad på Nasdaq, Stockholm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062