23948sdkhjf

Sverige ska bli attraktivt för EMA

Uppdraget att presentera Sverige som en attraktiv plats för EMA har gått till Länsstyrelsen i Stockholm. 
Många hoppas på att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA ska placeras i Sverige. Varför myndigheten borde vara just här ska Länsstyrelsen i Stockholm ge svar på, enligt ett uppdrag från regeringen.

Bra lokaler, kommunikationsmöjligheter, bostäder och närhet till medicinskt forskning och akademi är några av sälj-argumenten.

– Det är viktigt att vi har ett starkt engagemang från lokala och regionala aktörer i arbetet för att få EMA till Sverige. Där har länsstyrelsen en viktig roll, som tydliggörs genom det här uppdraget, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström .

Enligt uppdraget ska Länsstyrelsen bland annat ta fram information om:

1. Vad som kan erbjudas EMA i fråga om lokaler och övriga möjligheter
för att underlätta en eventuell flytt till Sverige.
2. Flygförbindelser, andra kommunikationsmöjligheter i regionen och
tillgång till hotell för besökande.
3. Vad personalen på EMA och medföljande kan erbjudas i fråga om bland annat bostäder, internationella skolor, medföljandeprogram och administration kopplat till inflyttning.
4. Närheten till medicinsk forskning och akademi.

Informationen om detta ska Länsstyrelsen inhämta från bland annat Stockholms läns landsting, Uppsala läns landsting, kommunerna i Solna, Stockholm och Uppsala kommun, Stockholms Handelskammare, Karolinska institutet och Läkemedelsverket.

Uppdraget ska genomföras , enligt pressmeddelandet “i nära samråd”, med Länsstyrelsen i Uppsala län och sedan kommunicera med det sekretariat för EMA-kandidaturen som regeringen upprättade i slutet på förra året.
Läs även:
Life science-samordnaren om EMA: Vi har ett bra erbjudande.
I potten: utländska investeringar, mängder av jobbtillfällen och tusentals bokade nätter på svenska hotell. Igår fattade regeringen beslut om att aktivt arbeta för att EUs läkemedelsmyndighet EMA ska omlokaliseras till Sverige. Ett omfattande kampanjarbete väntar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063