23948sdkhjf

Expanderar i Mellanöstern

Medicinteknikbolaget Bactiguard har tecknat avtal och ingått partnerskap med Heal Pharma för Egypten. Lanseringen planeras till andra kvartalet 2017.

Bactiguard har under den stora hälso- och sjukvårdsmässan Arab Health som just nu pågår i Duabi, tecknat distributörsavtal och ingått partnerskap med Heal Pharma för Egypten. Produktregistreringsprocessen har inletts och lanseringen planeras till andra kvartalet 2017.

- Egypten är det folkrikaste landet i arabvärlden, med stora utmaningar inom sjukvårdssektorn. Vi är övertygade om att Bactiguards portfölj av produkter och tjänster för att förebygga vårdrelaterade infektioner, kombinerat med vår partners omfattande nätverk och kompetens kommer att göra denna marknad till en av de största i regionen inom några år, säger Bactiguards vd Christian Kinch.

Det stockholmsbaserade medicinteknikbolagets teknologi bygger på en infektionshämmande lösning som kan appliceras på i stort sett alla medicintekniska produkter. Teknologin består av ett tunt ytskikt av ädelmetaller som motverkar att bakterier fäster och växer. I bolagets egen produktportfölj finns ytskiktsbehandlade urinvägskatetrar, centrala venkatetrar och endotrakealtuber.

Egypten är det folkrikaste landet i Nordafrika och Mellanöstern, med en befolkning på cirka 90 miljoner invånare. Heal Pharma, med bas i Kairo, täcker hela landet och grundades 2008 av Mohamed Khalifa.

- Vi ser fram emot partnerskapet med Bactiguard. Deras innovativa teknologi uppfyller ett tydligt behov på marknaden, där en av de största utmaningarna är allvarliga infektioner i kombination med omfattande användning av antibiotika. Genom att erbjuda en lösning som förebygger infektioner kan vi öka patientsäkerheten, minska användningen av antibiotika och korta behandlingstiderna och på så sätt öka effektiviteten i sjukvårdssystemet” säger Dr Mohamed Khalifa, ordförande i Heal Pharma.

Avtalet undertecknades i närvaro av den svenska ambassadören för Förenade Arabemiraten, Jan Thesleff och Niclas Jacobson från Socialdepartementet i samband med Arab Health, som denna vecka pågår i Dubai.

Läs mer:
Stormöte lockar svenskar
Nu pågår Arab Health Exhibition & Congress – en av världens största hälso- och sjukvårdsmässor. På plats finns många svenska företag, både som utställare och som storsponsorer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141