23948sdkhjf

Klart med CRO för Index

Index Pharmaceuticals har ingått avtal med CRO Parexel för Conduct-studien.
Det stockholmsbaserade läkemedelsutvecklingsbolaget Index Pharmaceuticals har ingått ett serviceavtal med det globala kontraktsforskningsföretaget Parexel för fas IIb-studien Conduct.

Conduct är en fas IIb-dosoptimeringsstudie med läkemedelskandidaten cobitolimod för behandling av måttlig till svår aktiv ulcerös kolit.

Enligt avtalet kommer den första patienten i studien att inkluderas under andra kvartalet 2017 och målet är att ha huvudresultat från studien under fjärde kvartalet 2018. Studien kommer att genomföras vid cirka 90 kliniker i 12 olika länder: Frankrike, Italien, Polen, Rumänien, Ryssland, Serbien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ukraina och Ungern. Många kliniker vill delta och av drygt 100 besökta kliniker som uttryckt intresse har redan 60 kvalificerat sig för att ingå i studien.

Under hösten genomförde bolaget en emission inför sin noteringen på börslistan Nasdaq First North. Syftet med emissionen var dels att utöka antalet ägare i Index och dels att ta in tillräckligt mycket pengar för att finansiera den planerade kliniska fas IIb-studien.

- Vi är mycket glada över att ha Parexel som vår samarbetspartner för denna viktiga studie med cobitolimod, vår ledande läkemedelskandidat, säger Peter Zerhouni, vd för Index Pharmaceuticals.

- Det är ett ledande globalt kontraktsforskningsföretag med omfattande erfarenhet av att driva multinationella kliniska studier inom inflammatorisk tarmsjukdom. Vi arbetar nu tillsammans för att avancera studien så effektivt och snabbt som möjligt.

Fas IIb-studien kommer att inkludera 215 patienter med vänstersidig måttlig till svår aktiv ulcerös kolit, uppdelade på fyra behandlingsarmar som får olika doseringar av cobitolimod, och en arm som får placebo. Studiens syfte är att utvärdera läkemedelskandidatens effekt och säkerhet i att göra patienterna symtomfria jämfört med placebo.
Läs även:
Tar in 250 miljoner
- Klinisk utveckling i sen fas kostar mycket pengar och därför väljer vi att noteras just nu, säger Peter Zerhouni, vd på Index Pharmaceuticals
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078