23948sdkhjf

Gerd Lärfars ska basa över läkemedelskommittén

Gerd Lärfars tar över som ordförande i Stockholms läns läkemedelskommitté efter Eva Andersén Karlsson som nyligen gick i pension.
Gerd Lärfars har 30 års erfarenhet från Södersjukhuset. Hon kommer närmast från en tjänst som senior medicinsk rådgivare vid sjukhusledningen på Södersjukhuset. Innan dess var hon under åren 2006 till 2015 chef för verksamhetsområde internmedicin. I sin kliniska verksamhet har hon arbetat som invärtesmedicinare och hematolog på Södersjukhuset och kommer också att fortsätta på tio procent av sin arbetstid med patientarbete som överläkare på Södersjukhuset.

Stockholms läns läkemedelskommitté är landstingets producentoberoende, rådgivande expertorgan i läkemedelsfrågor. Uppgiften är att verka för en säker, rationell och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Man tar bland annat fram Kloka listan som stöd för förskrivare, patienter och farmaceuter.

Gerd Lärfars har sedan tidigare 15 års erfarenhet av arbetet i kommitténs expertråd för plasmaprodukter och vissa antitrombotiska läkemedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172